Systém hodnotenia kapsúl - Blog o káve

Hovorí vám niečo meno Ladislav Király? Alebo, počuli ste už o Blogu o káve? Veríme, že áno, pretože ak niekto robí svoju robotu dobre, profesionálne a hlavne už niekoľko rokov, je viac než isté, že si svoje miesto v povedomí širokej verejnosti nájde. Áno, hovoríme o odborníkovi na kávu, ktorý už niekoľko rokov hodnotí kávu a naozaj si servítku pred ústa nedáva. Práve preto sú jeho recenzie také uznávané.

Momentálne na Blogu o káve pracuje viac ľudí, odborníkov, ktorých sme sa opýtali, čo hovoria na kávové kapsule a toto je ich odpoveď:

„Je to veľmi nenáročný, rýchly a efektívny spôsob prípravy kávy. Mnohí odporcovia kávových kapsúl svoj negatívny postoj odôvodňujú tým, že káva pripravená kapsulovým kávovarom sa nemôže vyrovnať espressu. My máme však opačný názor – aj kapsuly môžu byť chutné!“

Slovo dalo slovo a my sa veľmi tešíme, že vám môžeme predstaviť Systém hodnotenia kapsúl na našom e-shope v spolupráci s Blogom o káve.

V tomto recenznom systéme, ktorý pre vás vytvorili, sa každá káva v kapsulách hodnotí v 9 rôznych kategóriách. Týmito kategóriami sú aróma, ovocnosť, sladkosť, acidita, horkosť, štruktúra (pocit na jazyku, plnosť kávy), funky faktor (jej zaujímavosť či inakosť), dochuť a komplexnosť (celková chuť kávy, jej vyváženosť a pod.). V každej kategórii môže káva získať 0 až 5 bodov, ktoré sa však nebudú spočítavať. Postupne budeme zverejňovať bodové hodnotenie ku všetkým kapsulám na našom e-shope. No ak budete zvedaví na celkovú recenziu kapsúl, na Blogu o káve nájdete dopodrobna rozpísané hodnotenie, kde vysvetlia každý jeden udelený bod.

Aby bolo hodnotenie čo najpresnejšie, kapsule budú pripravovať na kapsulovom kávovare Morning. V aplikácii Morning je uložených množstvo prednastavených receptov alebo inak povedané profilov konkrétnych kapsúl a taktiež všeobecné recepty, ktoré sa dajú použiť na prípravu akýchkoľvek kapsúl. Tieto recepty si samozrejme ešte môžete upravovať podľa vlastných preferencií. Väčšina ľudí používa klasické kapsulové kávovary, ktoré sa ovládajú jedným, dvoma tlačidlami. Preto sa budú kapsule testovať aj na takomto bežnom kapsulovom kávovare.  

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo